Black Friday

Over Black Friday en waarom wij daar niet aan mee doen...

Het is vandaag maandag 22 november, de start van 'Black week'  en de mails en pop-ups met aanbiedingen vliegen ons - eigenlijk al sinds dit weekend -  om de oren. Kortingen van 50 tot 70 procent zijn geen uitzondering. Grote retailers die ongegeneerd het kopen om te kopen stimuleren, van producten die je misschien niet eens nodig hebt. 

Waar Black Friday met al haar consumptiegeweld een winstgevende dag is voor deze grote bedrijven, leveren kleine ondernemers (zoals wij!) er juist op in. 

Het weggeven van dergelijke extreme kortingen gaan ten koste van de marge die wij op onze producten maken. We hebben het al eens eerder verteld, maar alles wat er bij Leo&Libra omgezet wordt gaat linea recta naar ontwikkeling en inkoop van weer nieuwe items. Kortom, we verdienen er al geen cent mee maar om überhaupt bestaansrecht te hebben kosten dit soort commerciële acties ons uiteindelijk geld. En waarom extreem veel korting geven op een product dat je het hele jaar door verkoopt? Het is juist ons idee om jullie met de Essentials collectie te voorzien van tijdloze items, die je altijd kunt dragen. Perfecte basic items waar je jaren mee kunt doen, die de basis zijn voor jouw garderobe. Geen eendagsvliegen die je na een seizoen dragen in de kledingcontainer gooit. 

Natuurlijk zetten wij ook wel eens een kortingsactie in. Soms in samenwerking met andere partijen, soms omdat er iemand jarig is of op seasonals items waar we nog een paar laatste stuks van hebben liggen. Of gewoon omdat we er zin in hebben. Maar altijd en alleen omdat wij dat zelf hebben bedacht en dus ook naar onszelf kunnen rechtvaardigen. Niet omdat het vanuit de markt wordt opgedragen, we laten ons liever niet leiden door mainstream commercie.

Dus. Dit jaar geen Black Friday sale.

Misschien een gemiste kans. Misschien juist eens goed om de keerzijde van dit fenomeen onder de aandacht te brengen. 

Onze items zijn van een prachtige kwaliteit, deels handgemaakt en écht het geld wat we er voor vragen waard. Als je bij ons een bestelling plaatst, wordt 'ie altijd met zorg door 1 van ons twee ingepakt. Vaak met een persoonlijke noot of een leuk extraatje erbij. 

Moraal van dit verhaal? Denk deze week eens wat langer na voordat je iets koopt. Vraag jezelf af wie er betaalt voor jouw korting en wees kritisch. Koop bewust. Alleen zo maken we met z'n allen de wereld een stukje mooier. 

 

 black friday

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.