Startup L&L

Startup L&L

Hallo lieve volger! 

Aangezien we zoveel enthousiaste vragen en reacties krijgen, hebben we besloten om een periodieke blog in het leven te roepen waarbij we jullie op de hoogte kunnen houden van het reilen en zeilen van Leo & Libra.

Allereerst, wat ontzettend leuk dat je ons volgt! Daar zijn we je heel dankbaar voor. Je bent vast, net als de rest, erg benieuwd naar de status van ons ‘project’. Want een behoorlijk project, dat is het wel...

Maar, first things first. We zullen ons even netjes voorstellen.

Kim is 30 jaar oud, woont in Den Haag in het mooie Scheveningen en is in het dagelijks leven inkoper van elektronica bij een grote Europese retailer. Is direct maar stiekem ook heel lief voor de mensen waar ze om geeft.    

Mariëlle is 34 jaar oud, ook woonachtig in Den Haag en directeur bij een kleinschalig boutique hotel middenin het centrum van de stad. Heel sociaal en behulpzaam, maar ook zeker zakelijk en direct.

Wij zijn beide dol op CrossFit. We hebben elkaar leren kennen in de CrossFit box en kwamen er gelukkig al snel achter dat we meer gemeenschappelijke delers hebben, zoals lekker eten, wijn, shoppen, werken, genieten van het leven en nog wel meer.

Naast deze liefdes hebben we een zwak voor kleding, en dan met name mooie, zakelijke jurkjes aangezien we iedere dag weer representatief op werk worden geacht te verschijnen.

Op een avond, uiteraard tijdens een etentje, kwamen we tot de conclusie dat we hierin beide tegen dezelfde problemen aanlopen. Impulsief als we zijn hebben we direct na het ontstaan van het basisidee voor Leo & Libra een vennootschap opgericht en zijn we aan de slag gegaan om ons eigen probleem op te lossen.

Maar waar begin je in vredesnaam? Want dan heb je ineens een B.V., en verder nog niets :) Natuurlijk hebben we allebei onze kwaliteiten maar een achtergrond of ervaring in de mode-industrie ontbreekt.

De afgelopen 3 maanden zijn we achter de schermen heel druk bezig geweest met de meest uiteenlopende zaken. En... beetje bij beetje begint het ergens op te lijken.

Niet alleen het uitwerken van het gehele idee in ons businessplan, stoeien met cijfertjes maar ook de websitestructuur opzetten, het inrichten van de social media kanalen, uitwerken van ons eerste ontwerp, stoffen zoeken en contacten leggen in het wereldje. Teveel om op te noemen.  

Iedere week zijn we minimaal een avond of dagdeel bij elkaar om zo de voortgang te behouden. We hebben een aantal partijen gesproken die contacten hebben met ateliers in onder meer Litouwen en Portugal en ons op weg kunnen helpen met een eerste productie.

Belangrijk is de juiste stof en we denken die eindelijk gevonden te hebben!

Daarvoor zijn er al heel wat stofjes heen en weer gestuurd met de stoffenleverancier. Inmiddels wordt er aan het eerste sample gewerkt wat we hopelijk snel zelf kunnen doorpassen. Superspannend, zal het er echt uit zien zoals wij in ons hoofd hebben?

Deze week kiezen we ook de eerste kleuren voor de Essentials collectie waarmee we zullen lanceren in november – gebaseerd op ons eigen ontwerp!

Naast onze jurken zullen we ook via de webshop leuke accessoires gaan verkopen zoals shawls, riemen en sieraden. Als je input hebt, laat het ons vooral weten want dan gaan we voor je op zoek.
We starten ook al snel met het bouwen van de webshop, doen we volledig zelf, hobby van Kim en daarnaast scheelt het heel veel geld.

Stay tuned for more… en heb je vragen? Stuur ons een berichtje, vinden we leuk. 

Tot snel!

XX L&L

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.